Cursisten over de training

by on 06/11/2011

Goede tips gekregen!

Lekker veel energie en humor.

Ik ben op pad gestuurd om te kijken of het voor onze afdeling handig is om te komen tot deze cursus. Ik ben erg enthousiast.

Heel goed dat dit in 2 dagdelen is opgesplitst. Aan het eind van een ochtend zie je het wel duizelen.

Alle nieuwe weetjes zijn wel heel handig en ben al weer uit mijn digislaap gekomen en ga weer wat actiever aan de slag.

Docent weet heel veel en kan op elke vraag antwoord geven.

Je kan alles vragen en een beetje aanrommelen is leuk.

Het gebruikte materiaal zijn de programma’s zelf. Dus door uitleg en zelf proberen kom je wel verder.

Webwijs worden, twitter, yammer, ik hoorde er veel over in mijn omgeving maar wist niet goed wat het allemaal precies inhield en wat je er nu mee kon, maar met deze cursus is het een stuk duidelijker geworden.

Er is duidelijk uitgelegd hoe het allemaal werkt en ook met voorbeelden op het scherm en vervolgens was er voldoende tijd om ook zelf te oefenen en vragen te stellen. Ook een leuke manier van cursus geven, niet zo zakelijk!!

Er werd op een leuke spontane gezellige manier les gegeven, niet te zakelijk. Het rondje introductie vond ik ook leuk, was weer eens wat anders dan het gebruikelijke voorstelrondje.

Er was voldoende ruimte om te oefenen en door zelf te doen en te oefenen en te zoeken leer je uiteindelijk het meest. Het gebruikte materiaal heb ik verder niet beoordeeld want dat was in principe gewoon de computer.

Een leuke cursus waar ik toch een stap verder ben gekomen met de computer en waar ik nu ook meer over mee kan praten en natuurlijk makkelijker meer kan vinden op het net! Zou hem zeker aanbevelen bij anderen.

Voor mij was het vooral van belang dat het voor mijn collega’s gaat spreken en dat het kwartje valt wat we met sociale media kunnen bereiken op het gebied van kennis verwerven en delen en samenwerken met elkaar en in die grote wereld daarbuiten.

Erg interessant vond ik Google docs en wat ik daar allemaal mee kan. Maar ook het zelf kunnen maken van een RSSfeed. Eigenlijk het allerleukste vind ik om jullie te hebben leren kennen en daardoor weer vele anderen leer kennen. Ik had niets willen missen, wel waren sommige zaken al bekend en daarom iets minder belangrijk.

Open oprecht duidelijk geïnteresseerd en kennis van zaken.
Ik vond dat jullie heel goed aansloten op de diversiteit van kennis en snelheid van de deelnemers.

Ik vond het aanmaken van formulieren erg interessant, op relatief eenvoudige manier is snel een formulier te maken in Google Docs.

Het oefenen maakte de training extra leuk.

Het kon korter, maar dat lag ook aan het feit dat ik een groot aantal zaken al in grote lijn wist. De details waren handig.

Google reader lijkt me handig, mits je het ook dagelijks opent. Da’s nog even wennen.

Ik had voor het begin van de training geen doelen gesteld. Ik ben er open ingegaan en heb het op me af laten komen.

Het merendeel van wat we hebben gedaan kan ik niet rechtstreeks toepassen in mijn werk. Het is wel handig om het bestaan van deze trucjes en sites te weten en te kennen.

In mijn huidige werkzaamheden is niet alles van toepassing. Voor de toekomst is het altijd makkelijk op de hoogte te zijn van ontwikkelingen

Ik had eigenlijk zelf geen doelen, maar zeer nuttige adviezen en informatie meegekregen. Ik ga er zeker wel in de toekomst wat mee doen.

Professioneel.

Voor het werk wat ik bij de gemeente doe, maak ik weinig gebruik van de sociale media, maar voor thuis heb ik wel wat handige info opgedaan

Wat er voorbij kwam was wel praktisch toepasbaar, juist vanaf basisniveau.
Goed dat de 2 dagdelen kort achter elkaar zitten.

Alle onderdelen hadden betekenis voor mij, omdat ik een “groentje” ben op alle gebieden mbt de nieuwe sociale media.

Ik ben blanco in de cursus gestapt. Ik wilde dat meer duidelijkheid over het gebruik van social media. Verder wilde ik weten wat social media voor mij in mijn werk kan betekenen en dat is mij helder geworden. De tools die zijn aangereikt zijn zeker bruikbaar in de praktijk Het gebruik van de RSS-feeds en het durven gebruiken van social media.

Ik ben blij dat ik het nu durf te gebruiken als ik het wil of als het nodig is.

Uit alles blijkt dat zij heel goed weet waar ze mee bezig is.

Stond huiverig tegenover de openheid op het web. Uiteindelijk bepaal je zelf wat je wel wil laten weten en wat niet. Ben vertrouwd geraakt met de diverse social media.

Google reader en de automatische informatiestromen(RSS)zijn interessant.

Veel enthousiasme en haar manier van communiceren van ‘hou het simpel’.

Heel praktisch: alles wat er wordt uitgelegd kun je direct op je eigen pc uitproberen.

Wat is Sociale Media precies en hoe kan ik het voor mijn werk in zetten. Gewoon ook leren en te weten komen hoe het werkt.

Wat ik prettig vind dat ik mee kan kijken en dan zelf er mee ga oefenen.
De aanwezigheid van meerdere trainers is erg prettig, vooral ook omdat individuele hulp geboden wordt.